Общинският съвет на Трън е гласувал за включването на детската градина “Ален мак” и училище “Гео Милев” в Списъка със защитените детски градини и защитените училища

Детска градина “Ален мак” и средно училище “Гео Милев” в град Трън да бъдат включени в Списъка със защитените детски градини и защитените училища. Това е решил Общински съвет-Трън на провелото се през седмица заседание. Това става ясно от протокола на заседанието.

С 10 гласа “за” Общинският съвет е гласувал детската градина и училището в Трън, които са единствените на територията на пограничната община, да бъдат включени в Списъка със защитените детски градини и защитените училища. Решенията са във връзка с Постановления на Министерски съвет от тази година за приемане на критерии за определяне на защитените детски градини и защитените училища и на условия и ред за тяхното допълнително финансиране.

Кметът на Община Трън е упълномощен да извърши последващи фактически и правни действия във връзка с настоящето решение, се съобщава още в протокола от сесията.

Виж също...

Loading...