Организацията, която помага на кърмещите майки ще дава безплатни консултации в Перник през Световната седмица на кърменето

През първата седмица на месец август Регионална здравна инспекция-Перник ще проведе информационна кампания за отбелязване на Световната седмица на кърменето. Това съобщиха от Инспекцията.

Кампанията ще протече под мотото “ПОДКРЕПЯМЕ КЪРМЕНЕТО – ЗАЕДНО!” и има за цел да насърчи бременните жени и младите майки да кърмят децата си и да се популяризира кърмата като най-доброто средство за хранене и осъществяване на емоционален контакт между майката и бебето. В рамките на кампанията РЗИ-Перник отправя към населението следните послания: “Кърменето – ключ към здравето на децата!“, “Кърмата – храна, емоция и близост!“ и “Кърменето – инвестиция за цял живот!“.

По време на седмицата, посветена на кърменето ще се проведе среща за бременни жени и кърмещи майки с представяне на мултимедийна презентация за най-често задаваните въпроси относно кърменето с безплатни консултации от помощници за кърмене към Ла Лече Лига – 4 август (от 11:00 часа в Общински комплекс “Дворец на културата“ – град Перник), а всички желаещи ще могат да намерят информационни материали по темата в сградата на РЗИ-Перник.

Виж също...

Loading...