Лятната програма на Център за обществена подкрепа “Дъга”-Трън стартира с излет край село Мрамор

За пета поредна година Център за обществена подкрепа „Дъга“ в град Трън ще проведе своята лятна програма, която стартира днес – 1 август, с излет на открито в местността “Каланьевац” в село Мрамор, община Трън. Това съобщиха от Центъра за обществена подкрепа.

Лятната програма на Центъра има за цел чрез различните форми на неформалното обучение да се стимулира пълноценното развитие на децата в риск от община Трън. Включването им в различни клубове по интереси, занимания сред природата и групова работа с интерактивни игри и дискусии, цели да се насърчи проявяването на техните заложби, откриването у всяко дете на индивидуалните му положителни качества и способности и придобиване на нови такива, повишаване на личното му самочувствие и самоуважение, допълват от Центъра.

Лятната програма на Център за обществена подкрепа – Трън е част от целогодишната работа на Центъра за стимулиране процеса за успешната социална интеграция на децата в неравностойно положение от община Трън. Програмата ще продължи до 31 август, съобщават още организаторите.

Виж също...

Loading...