Управителният съвет на ЛРД “Сокол”-Брезник ще уважи честването на 120-годишнината от създаването на Радомирското ловно дружество

Управителният съвет на ловно-рибарско дружество “Сокол”-Брезник ще присъства на честването на 120-годишнината на ловно-рибарско сдружение “Радомир”, предаде репортер на Zapadno.com.

Отбелязването на годишнината на Радомирското ловно дружество ще се състои на 5 август в радомирското село Кондофрей и ще започне от 11:00 часа. Освен годишнината на дружеството ще бъдат отбелязани 119 години от създаването на Национално ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“, които се навършват на 6 август. Това уточни специалистът по лова на ловно-рибарско дружество „Соколо“ Маргарита Сергиева.

На събитието ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на професор Иван Колев, демонстративни стрелби с лък, весели и песни с оркестър.

Радомирското ловно дружество е създадено на 1 юли 1897 година. Основатели стават 50 ловци от околията, като за първи председател е избран Георги Мотикаров. Именуват дружеството „Орел“.

Виж също...

Loading...