Екшън в покрайнините на Брезник! Пожарникари гасят горящи ливади под местността “Гребен”, а полицаи заловиха заподозрян за палежа – СНИМКИ

Пожар е възникнал тази вечер в покрайнините на град Брезник. Това съобщи брезничанката Ваня Иванова за Zapadno.com.

Пламъците се запалили в ливади под местността “Гребен”, в района на пречиствателната станция на града. Екип на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населнието”-Брезник се отправил към мястото на инцидента и започнал потушаване на пламъците. Пожарникарите се позиционирали между огъня и началото на хълма, който през август 2015 година беше обхванат от огнена стихия. За минути служителите на брезнишката пожарна команда са потушили огъня в ливадите. По непотвърдена информация огънят е предизвикан умишлено.

На мястото на инцидента пристигнал екип на Районно управление “Полиция”-Брезник, който провел оперативно-издирвателни дейности и заловил 30-годишен мъж, който е заподозрян за палежа на ливадите.

През лятото на 2015 година пожар изпепели 200 декара 80-годишни борове в местността “Гребен”. Тогава причината беше човешка небрежност при запалване на сухи треви в землището на брезнишкото село Видрица.

Очаквайте подробности около инцидента през утрешния ден.

Разгледайте снимки от мястото на пожара, които брезничанката Ваня Иванова е заснела:

Виж също...

Loading...