Овчар е предизвикал огнената стихия край град Брезник, която е унищожила над 50 декара треви и стърнища

Брезничанин е задържан за пожар в сухи треви и стърнища, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Перник.

Брезничанин е задържан за пожар в сухи треви и стърнища, за което снощи съобщи първо Zapadno.com. Инцидентът е станал вчера, около 18:00 часа, когато на телефон 112 бил подаден сигнал, че в местността „Гребена“ в Брезник горят сухи треви и стърнища. Два пожарни автомобила пристигнали незабавно на място. Унищожени са около 50-60 декара треви и стърнища. Не е допуснато пламъците да обхванат близката борова гора. В гасенето се включили и доброволци със земеделска техника.

Служители на полицията предприели действия за установяване причините за пожара. Оказало се, че искрата е предизвикана от местния жител М. М. на 45 години, който пасял овце в района и изхвърлил незагасения фас. Доведен е в полицията и след разпит бил освободен. Мъжът е криминално проявен, познат  предимно с кражби. Работата продължава под надзора на Районна прокуратура-Брезник.

Вижте още по темата: Екшън в покрайнините на Брезник! Пожарникари гасят горящи ливади под местността „Гребен“, а полицаи заловиха заподозрян за палежа – СНИМКИ

Снимка: Ваня Иванова

Виж също...

Loading...