50 километра по границата ни с Македония са почистени от самозалесили се дървета и храсти

Екипи на Югозападното държавно предприятие продължават интензивната работа по отстраняване на дървета и храсти в 3-метровата ивица от граничната бразда с Република Македония. Това съобщиха от пресцентъра на Югозападно държавно предприятие.

До момента са почистени 50 километра от предвидения за тази година участък с обща дължина 73,4 километра. Той обхваща землището на село Горна Брезница, община Кресна до връх Тумба в Беласица планина, землището на село Габрене.

Повече от 240 служители от териториалните поделения на Югозападно държавно предприятие в област Благоевград са ангажирани с отстраняване на самозалесили се дървета и храсти. Предстои почистването на най-трудния и тежък участък по склоновете на планините Огражден и Беласица до крайната точка – връх Тумба, където се събират границите на България, Гърция и Република Македония. Цялостната дейност се очаква да приключи до средата на септември.

През миналата година със съдействието на горски служители на Югозападно държавно предприятие бяха почистени общо 79 километра по българо-гръцката и българо-македонската граници.

Виж също...

Loading...