Запалиха балите на фермера Муката от село Ребро, който пожела да дари част от тях на пострадал колега от Пловдивско

Над 100 декара земи на фермера Любомир Симов-Муката са били изпепелени в ранния следобед. Палежът е умишлен, смятат роднини на Муката, които съобщиха пред Zapadno.com за неприятния инцидент.

Земеделските земи и бали се намират в землището на брезнишкото село Ребро, където е стопанството на фермера. Огнената стихия се разразила минути след като в информационния сайт Zapadno.com излезе репортаж с Муката, който пожела да дари част от балите си на пострадалия фермер от пловдивското село Поповица.

Припомняме, че през последните 2 дни пожар унищожи продукция в складовете на най-голямата кравеферма в България. В стопанството се отглеждат 5000 крави, което я прави най-голямата ферма за млечни крави в Европа. Собственикът и загуби тонове бали с люцерна и сено. Муката разбрал за случая от новините по телевизията и решил да дари около 40 бали със слама и сено. Фермерът потърси за съдействие Zapadno.com, за да оповести намерението си. Вижте още по темата: Фермерът от Брезнишко Л. Симов-Муката ще помогне на най-голямата българска кравеферма, която пострада от пожар – ВИДЕО

По-късно Муката също стана жертва на човешката завист, от която си патят родните земеделци и животновъди. На мястото на пожара са пристигнали екипи на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник и Районно управление “Полиция”-Брезник”. Пожарът е потушен, но над 100 декара земеделски земи с бали са унищожени. Полицията води разследване по случая, тъй като се предполага, че огънят е предизвикан умишлено.

Виж също...

Loading...