Строителните дейности по музея на народния обичай “Сурва”, който ще се изгради в село Кошарево започват в средата на август

Областната администрация в Перник работи по 8 проекта, които са в различни етапи на изпълнение, съобщи областният управител Ирена Соколова, цитирана от Perniktoday.net.

В средата на август стартират строителните дейности по проекта, който ще превърне старата историческа турска къща в брезнишкото село Кошарево в музей на народния обичай „Сурва“. Вече има избрана фирма-изпълнител и това е Консорциум „Кошарево 2017“. Проектът е за около 1.2 милиона евро, които се осигуряват по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРЕГ-ИПП България-Сърбия. Името му е „Туризъм и традиции – цветни, забавни, атрактивни“ и е в партньорство със сръбската община Цървени кръст от района на Ниш.

Одобрено е проектно предложение на Областната администрация по повод председателството на България в ЕС, съобщи Ирена Соколова. Областната администрация ще бъде домакин на три събития, които ще текат в малките общини от Пернишко. Ще бъде включен широк кръг от хора и ученици за популяризирането на българското председателство. За успешното реализиране на всички проекти отговорност имат експертите в Областната администрация, заяви Ирена Соколова и подчерта, че външни хора не се наемат.

Виж също...

Loading...