Дестинация в Западните покрайнини, която е на час и половина път от Стрезимировци привлича български туристи

Власинското езеро в Западните покрайнини в Сърбия привлича все повече туристи от Кюстендил и страната. Дестинацията се намира само на час и половина от двата гранични пункта Стрезимировци и Олтоманци, предаде БНТ 2.

Прохладните води и планинският климат, както и разнообразните водни атракциони, които езерото предлага, са причина хората да избягат от летните горещини и да се потопят в приятната атмосфера край езерото. Високопланинското езеро е с надморска височина 1200 метра, а температурата на водата през летните месеци е около 22 градуса. Много туристи се възползват от дългата 9-километрова ивица на езерото и идват за няколко дни на къмпинг или палатка. Освен да се къпят в кристално чистите води на езерото, хората могат да се възползват и от водни колела, лодки, джетове, които се предлагат на основния плаж на 4 километра от село Власина. Разходка с корабче в езерото за 3 лева на човек също привлича много туристи. Любителите на риболова също могат да се възползват от 25-метровата дълбочина на водите.

Освен да се разходят, хората идват в Сърбия и заради евтината и вкусна храна. В Западните покрайнини плащането може да се извършва освен с динари и с български левове.

Виж също...

Loading...