Организират Ден на отворените врати за младежи във филиалите на “Бюро по труда” в градовете Брезник и Трън

На 11 август от 10:00 до 14:00 часа във връзка с предстоящия „Международен ден на младежта“ в дирекция „Бюро по труда”-Перник и филиалите в Радомир, Брезник и Трън ще има „Ден на отворените врати за младежи“. Това съобщиха от дирекция “Бюро по труда”.

Посетителите ще могат да разговарят с обучени трудови посредници, които всекидневно консултират и мотивират младежи до 29-годишна възраст, както и с EURES съветник, предлагащ възможности за реализация в чужбина. На място ще запознаем младите хора със свободните работни места, както и с действащи програми.

На 12 август дирекция „Бюро по труда”-Перник за поредна година ще се включи в отбелязване на „Международен ден на младежта“. В тази връзка служители на дирекция „Бюро по труда”-Перник ще участват в информационна кампания, с която да популяризират сред младите хора дейността на Бюрото.

С участието в тази инициатива се стремим да привлечем възможно най-много млади хора, които никога досега не са били регистрирани в бюро по труда – младежи, отпаднали преждевременно от образователната система; ученици, завършващи средно образование, студенти. По време на посещението си те ще получат пълна и достъпна информация за всички услуги, от които биха могли да се възползват – консултиране, професионално ориентиране, мотивиране, посредничество при търсене на работа, помощ за изготвяне на документи за кандидатстване и други.

Виж също...

Loading...