От няколко дни обществената чешма в трънското село Ярловци пресъхна, кметският наместник: Има авария, днес от ВиК ще ходят на място

Обществената чешма в трънското село Ярловци е пресъхнала и шести ден от нея не тече вода. За това сигнализира читател на Zapadno.com.

“Здравейте от сайта. Искам да сигнализирам, че вече шести ден няма вода от чешмата в село Ярловци. Тя е единственото спасение от жегите, тъй като тук лятно време често има режим на водата.”, пише читателят.

Кметският наместник на село Ярловци Николина Димитрова, която отговаря и за селата Зелениград, Забел и Лешниковци беше лаконична относно пресъхналата чешма. “Има авария. Днес от ВиК ще ходят на място.”, каза Николина Димитрова.

От ВиК-Трън казаха, че през летния сезон село Ярловци винаги е на воден режим. Като проблем за липсата на вода посочиха ниския дебит и поливането на градините. “Водата им от 4 километра, от Милославци и лятно време винаги са на режим. Като се пусне водата там всичко отива в градината. Два дни е имало режим на водата във високата точка на селото, а днес трябва да има в ниската точка. Села, които са с довеждащи водопроводи от други села и като идва водата от друго населено място има по-малък дебит. Когато падне дъжд след това навсякъде има вода.”, казаха от ВиК-Трън. От там уточниха, че в населените места в община Трън има кранове, за които кметски наместници извършват режим на водата.

Хората се опитват да спасят продукцията си от изсъхване, въпреки издадената заповед от Община Трън за забрана на поливане с питейна вода.

Виж също...

Loading...