Служители на реда от управленията на Брезник и Трън ще участват в протеста на полицаите в Перник

Полицаи от районните управления “Полиция” в Брезник и Трън ще се включат в полицейския протест, който ще се проведе през следващата седмица пред сградата на Областна дирекция на МВР в град Перник, предаде репортер на Zapadno.com.

“Ние имаме членове в Брезник и Трън, които ще участва в протеста, но не мога да кажа точна бройка. Протестът се организира във връзка с нашите искания за увеличаване на минимум 15 % на заплатата от задна дата, подобряване на материалната база и условията на труда и най-важното нещо – промяна на Закона на Министерство на вътрешните работи.”, каза председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР-Перник Станислав Кафтанов. Той допълни, че досега протести в Перник не е имало, тъй като полицаите от региона са близо до София и подкрепят колегите си на жълтите павета.

От организацията спазват тенденцията постоянно да се държат под медийно внимание техните искания и не гонят численост на участниците в протестите. Целта е да се задържи вниманието на обществеността върху проблемите на служителите на реда.

Областната структура на обхваща всички подразделения на полицията в Пернишка област. Протестът на полицаите от Пернишко ще започне в 18:00 часа на 17 август (четвъртък) пред сградата на ОДМВР-Перник.

Виж също...

Loading...