След среща на областния управител с АПИ: Пътят между Брезнишко и Сливнишко, през село Ракита ще бъде ремонтиран

Три сериозни пътни обекта в област Перник ще бъдат изградени, възстановени и ремонтирани. Това стана факт след проведената среща на областния управител Ирена Соколова и председателя на управителния съвет на Агенция пътна инфраструктура Дончо Атанасов, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Двамата, заедно с директора на Областно пътно управление-Перник Румен Сачански, обсъдиха състоянието на пътната инфраструктура на територията на областта и договориха поетапното рехабилитиране и подобряване на важни пътни участъци. След дългогодишни усилия, най-накрая ще бъде направен цялостен основен ремонт на пътя Рударци-Кладница. Вече е обявена и обществена поръчка за избор на изпълнител, който да направи ремонта от километър 0+000 до километър 9+339. Предвижда се изпълнение на студено рециклиране, подобряване на отводняването на пътя, монтаж на ограничителни системи, пътни знаци, маркировка и други. По време на срещата областният управител настоя да бъдат разгледани и изготвените проекти за рехабилитация на участъци от път І-6 “Гюешево-София” и на път ІІІ-811 “Богьовци-Сливница-Ракита-Брезник-Пали лула”.

По първия проект ще бъдат ремонтирани участъците от километър 34+385 до километър 67+300 и от километър 87+717 до километър 101+824. Единият участък е от пътен възел “Даскалово” до граница с Областно пътно управление-София, което означава, че пътят Перник-София през Владая вече ще бъде изграден и възстановен. Ще бъде подменена пътната настилка, отводнителните съоръжения, пътните знаци и ще бъдат направено нови банкети.
На територията на Областно пътно управление-Перник е и отсечката от граница с Областно пътно управление-Кюстендил /километър 43+300/ до автогара “Радомир” /километър 67+300/.

Другият път свързващ областите Перник и София през Брезник, за който Соколова се застъпи, ще бъде ремонтиран от километър 0+000 до километър 9+810 и от километър 10+590 до километър 43+300. Участъкът на територията на Областно пътно управление-Перник е в сравнително добро състояние и е от километър 26+930 до километър 43+300, докато на територията на Областно пътно управление-София пътят е в незавидно такова. Това означава, че ремонтът на пътя Брезник-Сливница стартира и област Перник ще има нов съкратен маршрут към София област и КПП-то с излаз към Сърбия.

“Преговорите за подобряване на условията за пътуване на територията на областта ще продължават. Като част от Областната стратегия за развитие, предстоят важни разговори за реновирането на още ключови пътни обекти, реализацията на които се подготвя и очаквам да станат факт през следващата година” сподели областният управител след срещата в АПИ.

Виж също...

Loading...