МВР: Работи се по изграждането на допълнителни полицейски управления в най-горещите точки на страната

Полицейски управления във всички горещи точки на страната, изграждане на видеонаблюдение в регионите с висока престъпност и нови звена за борба с телефонните измами. Това са част от мерките срещу битовата престъпност, които предвижда МВР, предаде БНТ.

Вътрешният министър представи като приоритети в ресора си повишаването на сигурността в страната, миграционната политика и борбата с тероризма. За охрана на границата до момента са усвоени около 35 процента от отпуснатите евросредства, които са 160 милиона евро. Вътрешният министър заяви, че в Плевен, Русе и Велико Търново са обособени самостоятелни звена за противодействие на телефонните измами. Именно в тези градове е концентриран криминалният контингент по линия на телефонните измами. От МВР са в постоянна връзка с партньорите си в Румъния, откъдето са купувани симкартите от престъпниците. Поради зачестилите измами предстои сформирането на работна група, която да извърши задълбочен анализ и да предложи ефективни мерки за противодействие на този вид престъпления.

От министерството допълниха още, че ще работят за изграждането на допълнителни полицейски управления в най-горещите точки на страната. Първото управление ще бъде изградено до края на месеца в Асеновград, където ще бъде пригодена временна постройка. Министър Радев заяви, че се назначават още 1000 полицаи на местата с висока престъпност. От силовото ведомство ще настояват и за пълно видеонаблюдение в проблемните общини.

Виж също...

Loading...