Съставени са актове на “ВиК”-Перник заради изливащите се фекалии от шахта в град Трън, за която дружеството няма пари за ремонт

Басейнова дирекция „Дунавски район“ – град Плевен и Регионална здравна инспекция-Перник са съставили актове на водоснабдителното дружество “ВиК”-Перник заради изливащите се отпадни води по улица “Денчо Знепослки” в трънския квартал “Баринци”. Това съобщи временно изпълняващата длъжността кмет на Община Трън Цветислава Цветкова на провелото се по-рано днес извънредно заседание, предаде репортер на Zapadno.com.

От канализационната шахта се изливат води с битово-фекален произход. Отпадните води се изливат по главния път, в близост до шахтата и се вливат в дъждовна шахта, която води право към река Ерма. Съоръжението е част от градската канализационна мрежа на Трън, която се стопанисва от „ВиК“-Перник. Въпреки това от водопреносното дружество отказват да направят ремонт заради липса на средства.

“ВиК”-Перник няма средства за закупуване на нови тръби, с които да подмени проблемния канализационен участък в района на кръстовището на улиците “Пещерица” и “Денчо Знеполски” в град Трън. “Сутринта се чухме с господин Витанов. Той ми каза, че ВиК няма средства да закупи тръбите и ще остане така – когато имат пари тогава ще се свърши. Това, което сме договорили е ние да закупим тръбите, а от тяхна страна е да изкопаят участъка и да направят ремонта, защото иначе няма оправяне, а идва зима.”, каза временно изпълняващата длъжността кмет на Община Трън Цветислава Цветкова.

Председателят на Общинския съвет Бойчо Харалампиев предложи от “ВиК”-Перник да дойдат на следваща сесия в Трън, за да се разберат с местните парламентаристи. Той се възмути от отговора на управителя на водопреносното дружество и го определи като рекет.

Прочетете още по темата: Трънчани: Фекални води бликат от шахта на главния път за границата със Сърбия и се вливат в река Ерма – СНИМКИ

Виж също...

Loading...