Трънчани: Фекални води бликат от шахта на главния път за границата със Сърбия и се вливат в река Ерма – СНИМКИ

Фекални води се изливат от шахта на главен път в трънския квартал “Баринци”. За това са сигнализирали граждани до Министерство на околната среда и водите. Сигналът е препратен до Басейнова дирекция “Дунавски район” – град Плевен.

Експерти на Басейновата дирекция са установили, че на кръстовището на улиците “Денчо Знеполски” и “Пещерица” в град Трън се намира канализационна ревизионна шахта, от която преливат води с битово-фекален произход. Шахтата е част от градската канализационна мрежа на Трън, която се стопанисва от “ВиК”-Перник. Освен, че отпадните води се изливат на главния път за ГКПП-Стрезимировци, чрез дъждовна шахта те се вливат в река Ерма.

От Байсенова дирекция “Дунавски район” са заявили, че е необходимо в най-кратки срокове “ВиК”-Перник да предприеме необходимите мерки по отпушване на ревизионната шахта. Копие на становището на Басейновата дирекция е изпратено до управителя на “Вик”-Перник инженер Иван Витанов и временно изпълняващата длъжността кмет на Община Трън Цветислава Цветкова.

Разгледайте снимки от проблемната шахта в град Трън, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...