Млекопреработвателното предприятие, което трябва да бъде изградено в брезнишкото село Слаковци ще осигури работа на 16 човека

Млекопреработвателното предприятие на пернишката фирма “Дива” ООД, което трябва да бъде изградено на територията на съществуваща кравеферма в брезнишкото село Слаковци ще осигурява работа на 16 човека. Това става ясно от характеристиките на инвестиционното предложение, оповестени от Община Брезник.

Към момента е заложен щат от около 16 човека, разпределени в отделните цехове, лаборатория и други. Съобразно спецификата на производството ще се работи на седемдневна работна седмица, на едносменен режим на работа – 8 час. В зависимост от конюнктурата смяната може да бъде удължена, докато се преработят постъпилите млека. Заложени са 350 работни дни годишно, гласи още инвестиционното предложение.

Предприятието ще произвежда сирене, кашкавал, извара, сметана и кисело мляко. Ще се преработват средно 3000 литра на ден краве мляко и произвеждат посочените продукти. “В земеделското ни стопанство се отглеждат млечни крави, продукцията от които ще се използва като суровина за преработвателното предприятие, като 100 % от необходимата за предприятието суровина е собствено производство. Оборудването на цеха ще е съобразено с европейските стандарти за хигиена, качество, съхранение и предлагане на продукцията. Крайните продукти ще бъдат опаковани във вакуумпликове.”, съобщават от фирмата.

Виж също...

Loading...