Именичката Мария Цветанова от Брезник: Много съм щастлива на днешния ден, а на други празнуващи пожелавам здраве, щастие и дълъг живот

Мария Цветанова от град Брезник е една от многобройните именички на днешния ден Успение Богородично. Репортер на Zapadno.com срещна усмихнатата дама докато тя черпеше приятели с бонбони в центъра на града.

71-годишната дама, която е член на пенсионерски клуб “Белите брези” се чувства много щастлива на днешния голям християнски празник. “Много весела и щастлива се чувства една Мария днес. На другите именички пожелавам здраве, щастие и дълъг живот.”, сподели Мария Цветанова. Преди да се пенсионира тя е работила като работник в производството и е била е краварка в брезнишка кравеферма. 22 години от живота си е живяла и работила в Гърция, но се завърнала в родния Брезник, за който казва граовската поговорка “Домкеле нигде ни те нема!”, тоест “Никъде другаде не е като у дома.”.

На днешния ден именици са: Мария, Мара, Марена, Марилена, Мариан, Марияна, Борис, Богдан, Богдана, Боян, Бояна, Богомил, Богомила, Богомир, Богомира, Богослав, Богослава, Божан, Божена, Божин, Божина, Божил, Божила, Божидар и Божидара. Сред обществениците в Брезнишко празнуват зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска, кметът на брезнишките села Долна и Горна Секирна Богомил Савов и Божидар Пантев, който е познат на брезничани и е един от най-дългогодишните служители в народно читалище “Просвещение-1870”.

Zapadno.com честити именния ден на всички празнуващи!

 

Виж също...

Loading...