Девойки се докоснаха до красотата и изкуството на цветните кратунки, които художникът-приложник от Бегуновци Цветанка Шаркова

Девойки от брезнишкото село Бегуновци избраха да прекарат част от лятната си ваканция по нестандартен начин като посетиха дома на местния художник-приложник Цветанка Шаркова. Това съобщиха от народно читалище “Просвета-1922 г.”, което организира срещата.

Момичетата са гостували в двора и къщата на Цветанка Шаркова, която с помощта на ръцете и въображението си е сътворила красиви цветни кратунки.

“Вълнуваща бе днешната среща, организирана от читалището, на деца от Бегуновци със самобитния творец, художник-приложник Цветанка Шаркова, икономист по професия. Израснала в селото тя с умиление се връща вече като пенсионер в родното място, за да превърне малкия двор в китна градина с цветя, зеленчуци и произведения на изкуството, сътворени лично от нея. Цветанка е сестра на Темелко Шарков – също известен самороден талант в областта на живописта. Удоволствие е да гледаш искрите в очите и, когато разказва и показва своите произведения! Тя наистина твори красота!!! Разделихме се с обещание за нови срещи и специална изложба в читалището, за да могат повече хора да се насладят на творбите на Цветанка.”, съобщиха от бегуновското народно читалище “Просвета-1922 г.” на официалната си Фейсбук страница.

Снимка: НЧ “Просвета-1922 г.”

Виж също...

Loading...