И в Брезник и Трън Фейсбук групи I see you КАТ “ловят” пътни полицаи и съобщават за постовете им по пътищата

Групите I see you КАТ – Брезник и I see you КАТ – Трън, които са активни в социалната мрежа Фейсбук, също се опълчват на пътните полицаи и постовете им по пътищата в двете общини, видя Zapadno.com.

Брезнишката Фейсбук група I see you КАТ е по-активна и многобройна от тази в Трън, в която членуват едва 95 потребители. Групата I see you КАТ – Брезник наброява над 400 потребители и бързо се разраства. Достъпът до двете групи се получава след одобрение. “Целта на групата е да предотвратим нарушаването пред служителите на реда. Затова споделяме във тази група къде са засечени да спират за проверка и няма актове.”, гласи съобщение в една от групите.

Мярката с Фейсбук общностите I see you КАТ беше предприета от шофьорите в страната, които се съюзиха срещу промяна в Закона за движение по пътищата. На 9 юли беше приета промяна в Закона, с която отпада задължението на полицаите да слагат знака, предупреждаващ, че следва контрол на скоростта. Новият текст в Закона за движение по пътищата гласи, че органите на реда са длъжни да извършват проверки „по безопасен начин, осигуряващ необходимата видимост“. Независимо от него обаче, пътните полицаи дебнат за джигити тайно, паркирайки патрулките под огромни дървета, в храсти и между спрели автомобили на паркинги и тротоари. Съюзът на шофьорите във Фейсбук се оказа успешен, работещ и дори полезен. В интернет общностите на по-големите водачите на автомобили могат да научат къде са големите задръствания по улици и булеварди.

Виж също...

Loading...