Председателят на пенсионерски клуб “Белите брези” Таня Лумбарова отбеляза 75-годишнината си с още няколко рожденички и приятели в брезнишкото читалище

Четири дами от Брезник отбелязаха рождените си дни в компанията на приятелите от брезнишкия пенсионерски клуб “Белите брези”. Две от дамите празнуваха годишнини, като едната от тях беше председателят на клуба Таня Лумбарова, предаде репортер на Zapadno.com.

В ранния следобед приятни емоции, смях, музика и благопожелания изпълниха една от залите на народно читалище “Просвещение-1870”. Членовете на пенсионерския клуб се бяха събрали на традиционното отбелязване на личните празници на хората, които са имали рожден ден през изминалия месец. През месец юли Таня Лумбарова и Петрунка Пейчева от клуб “Белите брези” са навършили 75-годишна възраст. Другите две рожденички бяха бившата учителка Вера Суботинова и Божурка Кирилова.

Всяка една от празнуващите дами получи цвете с бележка за рождения ден. “Юбилярите получиха по една голяма хризантема, малка торта и символичен подарък.”, каза председателят на клуба Таня Лумбарова. Към днешна дата все още няма новопостъпили членове в пенсионерския клуб, а като причина Таня Лумбарова посочи, че другите възрастни хора в Брезник не са се докоснали до тръпката в клуба и затова не са се записали.

Фолклорните ритми, които се носеха от музикалната уредба накараха по-пъргавите в танците да се хванат на хоро. В началото дамите поведоха хороводните танци, но дядо Боре се показа кавалерския си чар и им направи компания на импровизирания дансинг.

Виж също...

Loading...