Брезнишки полицай взима заеми и тегли кредити, за да може да издържа 4-членното си семейство – ВИДЕО

Брезнишкият полицай Милен Методиев, който работи в Районно управление “Полиция”-Брезник е един от недоволните служители на реда протестиращи срещу ниското заплащане и неблагоприятните условия на труд. Полицаят е принуден да взима заеми и тегли кредити, за да може да издържа 4-членното си семейство. Това каза той пред камерата на Zapadno.com.

Всеки, който започва работа в Системата не може да я напусне в следващите 5 години. Освен това според закона служителите в МВР нямат право да работят на второ място. Това принуждава полицаят Милен Методиев да намира алтернативен начин, за да изкара месеца – със заеми и кредити. Заедно със съпругата му, която в момента е в майчинство отглеждат две деца. “Честно казано много трудно се стига от заплата до заплата, за което в крайна сметка всички се бориме – след като изработваш един месец средствата, които получаваш да ти стигат от датата на получаване до следващата дата на заплата.”, каза Милен Методиев. Заради служебната тайна, която е длъжен да пази той не може да каже заплатата, която получава от МВР. Вчера той и колегите му от област Перник изразиха недоволството си чрез протест пред сградата на Областна дирекция на МВР-Перник. Ако сте пропуснали, вижте: Около 150 полицаи от Пернишко излязоха на протест пред сградата на Областна дирекция на МВР-Перник – ВИДЕО + СНИМКИ

Взимането на заеми е честа практика при него, а кредити са задължителна част от ежедневието на брезнишкия полицай. “Много трудно се погасяват. Налага се месец за месец да се взимат заеми от приятели, от познати.”, сподели още Милен Методиев. Той се обърна към управляващите с думите да помислят за служителите в МВР, които дълги години дават труда си за Министерството с желание. “Ако в близките 2-3 години не се подобрят условията най-вероятно ще се разделяме с Министерство на вътрешните работи.”, каза още полицаят.

Вижте какво още каза брезнишкият полицай пред камерата на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...