Лицата на Григор Димитров и Рафаел Надал ще наблюдават спортуващите на новия тенис корт в Трън – ВИДЕО + СНИМКИ

Новият тенис корт на град Трън беше открит в късния петъчен следобед с празнична церемония. Трънчани и гости на града присъстваха на значимото за общината събитие, предаде репортер на Zapadno.com.

Откриването започна с водосвет, който беше направен от отец Николай. Той прочете молитви за здраве, освети вода, питка и вино и поръси за късмет новата спортна придобивка, както и гостите. На събитието присъстваха ВриД кмет на Община Трън Цветислава Цветкова, председателят на Общински съвет-Трън Бойчо Харалампиев, най-големият фермер в района и бивш кмет на Трън Станислав Николов, началникът на Районно управление “Полиция”-Трън – главен инспектор Жана Соларова, човекът проектирал корта – архитект Николай Хаджимарински, служители на Община Трън и народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”, спортният треньор Димитър Димитров, граждани и гости на Трън. От общинската управа бяха подсигурили кетъринг – бяло вино, минерална вода, баници и вафлени пурички. Красива девойка в народна носия пък захранваше гостите с осветена от отец Николай питка.

Вижте атмосферата на освещаването и откриването на игрите на тенис корта във видеата на Zapadno.com:

Тенис кортът е част от спортния комплекс, който включва игрище за футбол и баскетбол, закрит център с фитнес зала и тенис на маса, открит фитнес и детска площадка. Строежът на спортния комплекс е започнал преди 3 години. Няколко камери охраняват комплекса, включително и тенис корта. Предстои да бъдат монтирани още 2 охранителни камери за обхващане на още по-голям периметър. Надеждата на общинската управа е хората, които използват тенис корта да го пазят и да не го разрушават. Достъпът до него е свободен, тоест безплатен и без ограничение във възрастите. Съоръжението ще е отворено от сряда до неделя в часовете от 9 до 13 и от 16 до 20 часа. Почивните дни са понеделник и неделя. Тенис кортът има и отговорник, на когото телефонният номер е изписан на две табла до входа на обекта.

Любителите на този вид спорт ще бъдат наблюдавани от величията в тениса – Григор Димитров и Рафаел Надал. Лицата им са изобразени на огромен транспарант, който е поставен на бетонна стена в края на игрището. В средата на транспаранта гордо е поставен гербът на Община Трън. Проектът е дело на архитект Николай Хаджимарински. В кратки срокове проектът за корта е трябвало да бъде изготвен. “Доста дълго го обмисляхме и не ни беше никак лесно, но в край на крайщата стигнахме до тази идея. Абсолютно подбрани кадри са поставени на транспаранта. Игрището е оразмерено по всички правила и норми за провеждане на такъв тип спортни мероприятия. Тенис кортът е последната площадка, която строителите успяха да реализират. Те също бяха доста притиснати като срокове за изпълнение. Пожелавам на Общината да реализира още повече подобни проекти за младите и децата от града.”, сподели архитект Николай Хаджимарински. Архитектът сподели, че цялостният проект на спортния комплекс е първият на фирмата му. Информационният център на Ждрелото на река Ерма също е дело на фирмата на архитект Хаджимарински, но само на проектантско ниво. Той се дистанцира от всички строители-изпълнители и сподели, че нивото на строителство е доста ниско като качество.

Първите посетители, които изпробваха открития тенис корт бяха две деца – момиченце и момченце. ВриД кмет на Община Цветислава Цветкова ги заведе по местата им и даде старт на играта.

Разгледайте снимки от откриването на тенис корта в Трън:

Виж също...

Loading...