Най-големият фермер в Трънско и бивш кмет Станислав Николов издига склад за картофи, който ще осигури работа на 22-ма човека

Модерен склад за картофи се гради срещу детска градина “Ален мак” в град Трън. Складът ще бъде завършен след около един месец, а в него ще работят 22-ма човека. Работниците ще работят по Програма и ще бъдат назначени от 1 септември, предаде репортер на Zapadno.com.

Складовите помещения са собственост на най-големия фермер в Трънско и бивш кмет на Община Трън Станислав Николов. Той е и най-големият производител на картофи в региона. Новият склад не е първият на Николов, но е най-големият от базата, която е изградил. “Това е последният склад и е най-големият, който се прави. Това ще е пакетажен цех със сортировъчен пункт за готова продукция. Той е достатъчно голям, в смисъл направо с ТИР-ове се влиза вътре и се товарят от самия склад. Например, когато навън е – 20 градуса картофът не може да се товари, но с този склад вече ще се товари.”, каза Станислав Николов. Той сподели, че картофът изисква специална температура за складиране.

Строежът на помещенията тече с пълна сила. Тези дни пернишка фирма изгражда вентилацията на склада.

Виж също...

Loading...