Състезателка от турнира Уимбълдън, която е на гости в село Зелениград ще тренира на новия тенис корт на град Трън

Голяма спортна личност ще изпробва новооткрития тенис корт в град Трън. Това съобщи за Zapadno.com ВриД кмет на Община Трън Цветислава Цветкова.

Състезателката идва от Америка и играе на турнира Уимбълдън. Тя е на гости при приятели в трънското село Зелениград. Още преди един месец спортистката е резервирала тенис корта за днешния ден. “Тя е запазила тенис корта и ще играе тук с голямо желание, тъй като нашия край и харесва много. Идва често на гости при приятели в село Зелениград. Още преди един месец във Фейсбук си е запазила тренировка тук.”, каза ВриД кмет на Община Трън Цветислава Цветкова.

Шампионатът Уимбълдън, или както е популярен просто като Уимбълдън, е най-старият турнир по тенис в света. За първи път се е състоял през 1877 година в All England Lawn Tennis and Croquet Club. Оттогава се провежда всяка година през юни и юли месец в “Уимбълдън”, квартал на Лондон, Обединеното кралство. Той е един от четирите турнира по тенис от Големия шлем и е единственият от тях, който се играе на трева.

Вчера в присъствието на десетки трънчани и гости на града беше открит тенис корта, който е към спортния комплекс на Трън. Ако сте пропуснали, вижте: Лицата на Григор Димитров и Рафаел Надал ще наблюдават спортуващите на новия тенис корт в Трън – ВИДЕО + СНИМКИ

Виж също...

Loading...