Тенисист с корени от Трънско: Този спорт е страхотен и всеки, който е хванал ракета не я оставил никога

Ради и Хари са баща и син, които обичат спортната дисциплина тенис на корт. Двамата са свързани с Трънско, тъй като родословните корени на семейството им произлизат от този край. Синът Хари е и професионален играч на тенис клуб “Левски”, а баща му Ради е на начално ниво в професионална величина. Това сподели двамата пред репортер на Zapadno.com.

Бащата и синът бяха сред първите тенисисти, изпробвали наскоро открития тенис на корт в Трън. “Аз първо открих този спорт и го “запалих” като беше на 6 години, а се състезава до 12 години. Аз играя вече шесто лято. Новият тенис корт наистина е спортно бижу и дано трънчани да го оценят това нещо. Този спорт е страхотен и всеки, който е хванал ракета не я оставил никога. Бивш хокеист съм и сега може би съжалявам, че навремето не се хванах с тенис. Познавам много професионални футболисти, които в момента зарязват футбола и се занимават само с тенис.”, сподели Ради. Той добави, че този спорт е разтоварващ, чрез него се създават социални контакти с други хора и дори е възпитателен.

Синът му Хари играе тенис през последните 3-4 години. Първоначално Хари е бил записан от баща му на тренировки, чрез които младият тенисист обикнал спорта. Неговата оценка за новото игрище за тенис в Трън, че добра и той ще го препоръчва на приятелите му.

Виж също...

Loading...