Народно читалище “Иво Войвода-1928 г.” на брезнишкото село Долна Секирна се сдоби със собствен интернет сайт

Читалището на брезнишкото село Долна Секирна вече има собствен интернет сайт. Това съобщи кметът на селото Богомил Савов.

Онлайн порталът е с домейн dolnasekirna.com и ще събира всички новини свързани с дейността на народно читалище “Иво Войвода-1928 г.”, културните прояви на кметството и библиотеката. Към читалището има и певческа група, която участва в редица фестивали в страната и печели награди. Официално порталът беше представен преди минути в социалната мрежа Фейсбук пред потребителите на групите на читалището и селото. Читалищната институция е първата от населените места в община Брезник, която има собствен сайт.

На страниците на новата придобивка е поместена препратка към отделен сайт на сурвакарската група на Долна Секирна. В него читателите могат да се запознаят с традициите, участията и наградите на сурвакарите от брезнишкото село.

Читалището за първи път има собствен сайт като досега не е имало такъв. Първото онлайн присъствие свързано с културната дейност на селото е Фейсбук страницата на сурвакарската група, след което е създадена интернет страница сурвакарите от Долна Секирна и най-новата придобивка е интерактивният портал на читалище “Иво Войвода-1928 г.”. Това сподели кметът на населеното място Богомил Савов.

Виж също...

Loading...