Министърът на вътрешните работи е забранил назначаването на служители в администрацията на МВР, докато не се попълнят бройките на полицаите

Министерският съвет разгледа проекта за годишния доклад за състоянието на националната сигурност. След заседанието вътрешният министър Валентин Радев обяви пред медиите, че е забранил назначаването на служители в администрацията на МВР, докато не се попълнят бройките на полицаите, предаде БНТ.

От 5-и май досега, по думите му, в изпълнение на предизборната и управленска програма на ГЕРБ са били назначени 245 униформени служители в жандармерията и полицията, 129 в „Гранична полиция“ и 560 в СДВР и в областната дирекция.

“Това е към дата 8-и август и може би в последната седмица са назначени още, така че мярката от 1 000 служители, която сме приели, до днешна дата са назначени. За следващите месеци съм сигурен, че ще съберем още качествени служители и ще бъде запълнен този недокомплект. Те ще бъдат насочени към малките и средни населени места, както сме обещали.”, заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Виж също...

Loading...