Над 400 домакинства са се снабдили с дърва от Държавно горско стопанство-Брезник, което предлага един кубик за 37 лева

От началото на годината над 400 домакинства са се снабдили с дърва за отопление от Държавно горско стопанство-Брезник. Това съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Югозападно държавно предприятие.

Териториално поделение “Държавно горско стопанство-Брезник” предлага широколистни дърва от така наречения временен склад в гората. Цената за пространствен кубичен метър е 37.40 лева, като няма промяна през последните няколко години. Към тази сума желаещите да си закупят дърва следва да прибавят разходи за транспорт, товарене и разтоварване. Няма ограничения в количествата при директните продажби от склад.

В момента има огромен интерес към търсенето на дърва в района на Брезник, тъй като по информация на директора на стопанството инженер Петър Савев в съседните общини почти никъде не се предлага такава услуга. Към 18 август стопанството е предоставило 3334 пространствени кубически метра на 406 домакинства. За информация – през 2016 година общо закупените количества дърва от физически лица в Брезник са общо 4 283 кубични метра. Важно е да се отбележи, че Югозападното държавно предприятие чрез териториалните си поделения има готовност за целогодишно, а не кампанийно осигуряване на домакинствата с дърва, допълват още от пресцентъра.

Териториално поделение “Държавно горско стопанство-Трън” не предлага дърва за отопление поради факта, че основната част от горите там са собственост на Общината. В Трънско общинското лесничейство “Трънска гора” има ангажимент да осигурява населението с дърва. Миналата зима общинското предприятие “Трънска гора” също предлагаше атрактивна цена за дърва за огрев.

Виж също...

Loading...