Жителите на община Трън ще избират нов кмет на предстоящите частични избори в 21 избирателни секции

В 21 избирателни секции на територията на община Трън ще се гласува за нов кмет на предстоящите частични избори, които са на 8 октомври, научи Zapadno.com.

От Община Трън са образували избирателните секции за провеждане на частичен избор за кмет със заповед от 24 август. Номерата на избирателни секции в Трънско са утвърдени с образуваните такива, и на основание Решение № 1530 – МИ/НР от 20 август 2015 година на ЦИК, както и адресите на същите.

На 8 октомври в град Трън ще отворят 5 избирателни секции, а в селата на общината ще се гласува в 15 избирателни секции. Избирателни секции ще има в селата: Туроковци, Зелениград, Слишовци, Бусинци, Вукан, Долна Мелна, Лева река, Ерул, Глоговица, Велиново, Неделково, Филиповци, Ездимирци и Ломница. В част от населените ще могат да гласуват жителите на няколко села. Една ще бъде подвижната избирателна секция, в която предварително са записани над 10 избиратели от общината с физически увреждания, чието здравословно състояние не им позволява да се придвижат до избирателните секции.

Изборите бяха насрочени от президента на Република България Румен Радев. На 22 юни той издаде Указ за провеждането на частични избори за кмет на Община Трън. До насрочването на частични избори за кмет на Община Трън се стигна след като на 2 юни тази година вече бившият кмет Станислав Николов напусна поста по собствено желание. В момента временно изпълняващ длъжността кмет на Община Трън е Цветислава Цветкова, която преди това беше зам. кмет на Общината.

Към днешна дата в публичното пространство само двама са спряганите за кандидати за кмет на Община Трън. Единият е ексшефът на Национална служба по сигурност полковник Арлин Антонов, а другият – инженер Сергей Иванов, който оповести, че навигаторът на откривателя на Америка Христофор Колумб е с трънски корени.

Виж също...

Loading...