Общинският исторически музей в Брезник се присъедини към апела на брезнишката общинска администрация за спиране на горските пожари

Апелът на Община Брезник за спиране на горските пожари набира съмишленици в лицето на други институции в града, видя Zapadno.com.

Само през месец юли на територията на областта са регистрирани и потушени 122 пожара, от които 1 горски и 15 в сухи треви и полски пожари. По изнесени данни от миналогодишната статистика, през същия месец 2016 година, те са били общо 136, от които 1 горски и 49 в сухи треви и полски пожари. Това обяви директорът на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Емил Марков.

В края на седмицата от Общински исторически музей-Брезник обявиха чрез Фейсбук страницата си, че се присъединяват към апела на Община Брезник за спиране на горските пожари. “Темата за горските пожари е винаги актуална особено в наши дни! Затова ОИМ Брезник се присъединява към апела на община Брезник – “Спри горските пожари”!”, обявиха от музея. От институцията разпространиха и брошурата на общинската администрация. Вижте я и научете какво е необходимо да се извършва или да не се, за да не се предизвикват горски пожари:

Снимка: Югозападно държавно предприятие

Виж също...

Loading...