Трънчани смаяха погледите в социалната мрежа Фейсбук като показаха реколтата си от гигантски домати, които надхвърлят килограм

Грижовни стопани от община Трън бяха възнаградени от природата с добра реколта от домати с внушителни размери, видя Zapadno.com. Напук на проблемите с липсата на вода в някои части на Трънско, летните бури и аномалиите в температурите хората с градини в района успяха да отгледат домати за чудо и приказ.

В края на месеца трънчани показаха гигантски домати в групата “Трън и Трънско” в социалната мрежа Фейсбук. Доматите надхвърлят тегло от над един килограм. Чрез снимка потребителят Първан Иванчев показа домат тежащ 1 килограм и 600 грама и няколко пъти по-голям от пепелник. С много труд и любов неговата майка – баба Даринка от село Ярловци отглежда домати с дължина надхвърляща 10 сантиметра.

Стопаните в село Неделково също не остават по-назад с големите си домати. Досега рекордьорът на градините в селото е домат с тегло 1 килограм и 65 грама, за което свидетелства друг фотос в социалната мрежа.

Виж също...

Loading...