До 170 хиляди лева без ДДС ще даде Община Брезник за зимно поддържане и снегопочистване на 118-километровата общинска пътна мрежа

Община Брезник обяви обществена поръчка за зимно поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа за зимен сезон 2017-2018 година. Процедурата на поръчката е разделена на три обособени позиции, става ясно от справка в Агенция по обществени поръчки.

Предвижда се снегопочистването на пътищата да обхваща дейностите, свързани с отстраняването на снега от пътното платно. То трябва да се извършва своевременно, бързо и качествено и да осигурява условия за нормално протичане на движението. Предвижда се обезопасяването на пътищата против хлъзгане да се извършва при заснежено или заледено платно за движение. Целта е да се отстрани или ограничи неблагоприятното влияние на зиманта хлъзгавост върху условията и безопасността на движението през зимата. Обезопасяването се постига чрез разпръскване на: минерални материали (опесъчаване) или на химически вещества за стопяване на леда и снега, пише в обявлението на поръчката.

Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 170 083 лева и 33 стотинки без включен ДДС. Фирмата, която ще извършва зимното поддържане и снегопочистване ще отговаря за общо 118 километра и 300 метра общинска пътна мрежа в Брезнишко. Офертите ще бъдат отворени на 21 септември от 10 часа в сградата на общинската администрация в Брезник.

Виж също...

Loading...