Над 1280 компании в България съхраняват над 1 милион лева в сейфовете си, от НАП започват проверки заради съмнения за укриване на данъци

НАП започна проверки на фирмите, съхраняващи големи суми в касите си. Причината – съмнения за укриване на данъци и дивиденти. Оказва се, че над 1280 компании у нас са посочили, че имат над 1 милиона лева в наличност. Какви са възможностите за злоупотреби? Първите ревизии показват, че фирмените каси се използват от някои управители като лични, предаде БНТ.

Според НАП над 100 милиона лева само счетоводно фигурират в касите на българските фирми. Първите проверки показват, че те отдавна са източени. НАП тръгва по следите на липсващите милиони, в опит да върне на държавата неплатените данъци.

За по-алчните управители и собственици на фирми, които източват от касите големи суми, законът е предвидил и санкции. Ако при проверките все пак се окаже, че парите са в касата, но фирмата има неплатени данъци, тогава НАП ще използва тези суми, за да погаси просрочените задължения към фиска.

Виж също...

Loading...