Художникът от град Трън Иван Стратиев ще открие изложба-живопис „Голямо и малко” в пловдивската галерия-музей „Филипополис”

Художникът Иван Стратиев ще гостува в Пловдив на 5 септември. Точно в 19 часа, в галерия-музей „Филипополис”, ще бъде открита изложба-живопис „Голямо и малко” на родения в Трън творец, пише Под Тепето.

Иван Стратиев е роден през 1960 година в град Трън. Той е завършил Художествената гимназия в град София, след което изобразително изкуство във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий”. Той е художник с тридесетгодишна професионална кариера. Има над 30 самостоятелни изложби в София, Варна, Прага, Виена, Цюрих и други места.

Работи живопис, графика и акварел. Има реализирани концептуални проекти, пърформанси и инсталации. Приемайки „анахронистично” „авангардността” на времето, в което живеем, Иван Стратиев не търси сензацията и без да робува на модните увлечения и да измисля „свръхнови” стилове, се стреми винаги да представи на публиката нещо ново и различно във формална или идейна посока. Той тръгва от етюда, от рисуването от натура или пленер, стигайки до сложна символика в метафизичен, сюрреалистичен и анахронистичен план.

Снимка: Мариана Маринова

Виж също...

Loading...