Баш майстори ще покажат как се изгражда парно отопление във филма Топло на лятното кино в Брезник този петък

Българската комедия “Топло” ще бъде прожектирана този петък (1 септември) на лятното кино в град Брезник, научи Zapadno.com.

„Топло“ е български игрален филм от 1978 година, по сценарий и режисура на Владимир Янчев. Оператор е Цанчо Цанчев, а музиката във филма е композирана от Симеон Щерев. В главните роли участват: Наум Шопов, Константин Коцев, Стоян Стойчев, Георги Черкелов, Татяна Лолова, Лъчезар Стоянов, Валентин Русецки, Божидар Лечев, Григор Вачков, Стефан Данаилов, Тодор Колев и Георги Попов.

Сюжетът на комедията разказва за хора от софийската кооперация „Цар Крум“, които решават сами да си осигурят парно отопление. Договарят се с трима майстори и дори им предплащат услугата. И започва голямото пробиване на дупки в стените, в подове, по таваните. В един хубав ден майсторите изчезват, но дупките остават. Оказва се, че тези дупки още повече ще сближат измамените и изнервени съкооператори. Те са готови на всичко за да се сдобият с топлото, дори когато откриват тримата майстори в затвора.

Прожекцията се организира съвместно между Община Брезник и народно читалище “Просвещение-1870”. Входът за прожекцията е напълно безплатен, а лятното кино е разположено в местността “Бърдото”, след края на града посока хотел-ресторант “Бърдото”. Началото на филма е от 20:30 часа.

Виж също...

Loading...