Община Брезник изгражда първото футболно игрище с изкуствена настилка в двора на брезнишката гимназия “Васил Левски”

Общинската администрация на Брезник започна изграждането на първото футболно игрище с изкуствена настилка в общината. Новото спортно съоръжение се гради в двора на средно училище “Васил Левски”, предаде репортер на Zapadno.com.

Игрището ще бъде предназначено само за футбол, а средствата за изграждането му са от Община Брезник. Съоръжението ще бъде предоставено за ползване и стопанисване от средно училище “Васил Левски”. Градежът на футболния терен ще струва около 48 хиляди лева.

“До момента е положена нова асфалтова настилка върху, която ще бъде положена пък изкуствена настилка за футболно игрище. Ще бъдат поставени футболни врати и ще се изгради изцяло нова ограда от едната страна на игрището, ще бъде допълнена ограда откъм главната улица и допълнена ограда откъм училищната сграда.”, каза зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска.

Общинската администрация има намерение догодина да изгради още едно футболно игрище с изкуствена настилка, но до момента подробностите се пазят в тайна. “Правим всичко възможно следващата календарна година да направим още една. Ще го запазим в тайна и така да изненадаме приятно хората от Брезник.”, допълни още зам. кметът Мария Добревска.

Виж също...

Loading...