Тенис клуб ‘Асат’ и РЗИ-Перник организират второ издание на регионален детски турнир по тенис на корт под мотото ‘Движение за здраве’

Втори регионален детски турнир по тенис на корт ще се проведе в края месец септември. Мотото на тазгодишното спорно събитие е “Движение за здраве”, предаде репортер на Zapadno.com.

В турнира могат да участват деца от 6-годишна възраст от всички общини на територията на област Перник. Организатори са тенис клуб “Асат”-Перник и Регионална здравна инспекция-Перник. Турнирът няма да се проведе по регламента на Българска федерация по тенис, тъй като е на регионално ниво. Събитието ще е разделено на няколко отделни турнира според възрастта на участниците. В първия ще бъдат организирани щафетни игри за най-малките участници до 6-годишна възраст – прехвърляне на мрежа, тичане и други. Вторият турнир ще бъде за деца от 6 до 8-годишна възраст, като в тази група може да участва и дете на 9 години. Предварително организаторите ще преценят кое дете в коя възрастова група да участва според индивидуалните му умения. За първи път турнирът се е провел през 2016 година. Тогава в него са взели участие около 60 деца.

“Децата от 6 до 8 години ще играят на оранжев корт – играе се с една оранжева топка, която е по-лека за тях и затова сме нарекли кортът с това наименование. Децата от 8 до 10 години ще играят на зелен корт – топката за игра ще бъде зелена. След това всички останали деца, които са по-големи, но няма да ги разделяме на групи до 12, 14 или 16 години, ще играят със стандартната топка за тенис на корт. Групата на тези деца след 10-годишна възраст ще бъде сборна по възрасти. Ние ще подберем играчите, за да не се получи да има много силен или много слаб отбор, ние ще ги разпределим според възможностите на децата. Ако някой, който не е участвал и иска да се пробва може да участва в турнира.”, сподели треньорът на тенис клуб “Асат” Румяна Владимирова. Тя сподели, че в спортния клуб има няколко деца, които са от град Брезник.

Крайният срок за записване в тенис турнира е 15 септември, а спортното събитие ще се проведе на 30 септември от 10 часа на тенис корта в пернишкия квартал “Монте Карло”. При неблагоприятни атмосферни условия има вариант провеждането на турнира да се проведе по-късно същия ден или на следващ ден. Всеки участник ще получи награда за участие, а за най-добрите са предвидени призове за първите места.

Виж също...

Loading...