Шофьор от трънското село Лялинци се бил натресъл в крава от пресичащо стадо по пътя Брезник – Перник, но в инцидента няма пострадали

Селскостопанските животни, които пресичат пътищата в общините Брезник и Трън са нещо обичайно за шофьорите, които преминават през тях редовно. Наскоро дори Община Брезник разпространи заповед за забрана на паша на добитък покрай пътищата. 

Всяко допускане на животни на пътя може да създаде предпоставки за пътнотранспортно произшествие и да доведе до трагичен край. Съгласно член 52 от Закона за пътищата нарушителите се наказват с глоба от 200 до 500 лева, гласи още уведомлението за забраната.

Читателят на Zapadno.com Борис Димитров е бил свидетел на няколко случки с излезли на пътя животни. При една от тях шофьор от село Лялинци бутнал крава от стадо, което пресичало пътя. “Преди около 2 месеца един господин с мерцедес от Лялинци се натресе в една крава от стадо пресичащо пътят ПК-Брезник. За щастие случката не успя да осакати никой от участниците. Случвало ми се е по пътят преди Неделково да изкача стадо от 40 крави и даблокира пътят. Подобна случка, но с коне съм имал на изхода на с. Филиповци, посока Трън…
Редно е да се обърне специално внимание на фермерите в обезопасяването на пресичането на освни пътни участъци от стада.”, коментира Борис Димитров.

Вчера стана ясно, че бик предизвикал катастрофа след като изскочил на пътя между селата Велковци и Ярджиловци. Животното починало, а автомобилът, който се забил в него бил помлян.

Виж също...

Loading...