Кандидат за кмет на Община Трън се отказа от надпреварата заради невъзможност да се състави инициативен комитет

Кандидатът за кмет на Община Трън инженер Сергей Иванов сам се отказа да участва в предстоящия частичен избор на 8 октомври. Причината за това е невъзможността да се състави инициативен комитет, който да легитимира кандидатурата му като независим кандидат на изборите. Това сподели самият той във Фейсбук групата „Да се върнем в Родният ни край, Трънско!

Zapadno.com припомня, че още в началото на месец август инженер Сергей Иванов депозира пред обществото, че ще участва в надпреварата за кмет на Община Трън. Той подкрепи кандидатурата си с доклад от декана на Електротехническия факултет на Техническия университет – София професор дтн инженер Иван Ячев. Публичното намерение на кандидатът беше изразено в социалната мрежа Фейсбук чрез публикация, в която той засегна темата с бъдещето на пограничната община. Инженер Сергей Иванова оповести и твърдението, че лоцмана в ролята на навигатор на експедицията на Христофор Колумб е бил трънчанин и е открил Америка. Прочетете още по темата: Кандидат за кмет на Трън: Навигаторът в експедицията на Христофор Колумб, който е открил Америка е бил трънчанин!

По-рано днес стана ясно името на друг кандидат – човекът на БСП, който ще се бори за кметското място. Местната структура на партията издигна кандидатурата на Божидар Страхилов за кмет на Община Трън на предстоящия частичен избор. По същото време инженер Сергей Иванов оповести във Фейсбук, че се отказва да участва в изборите.

Zapadno.com публикува без редакторска намеса публикацията на инженер Сергей Иванов:

Уважеми трънчани и хора свързани с нашия край – Трънско,
поради невъзможност да се състави инициативен комитет, който да легитимира кандидатурата ми като независим кандидат на предстоящите частични избори за кмет на община Трън, които ще се проведат на 08.10.2017 г.
прекратявам подготовката ми за участието в тях.
Искам да благодаря на хората споделили подкрепата си за моето намерение, като заявя, че няма да се явя на предстоящите след месец изборите, с подкрепата на която и да било политическа партия или формация, което не е морално, тъй като това би подвело местните хора в техните очаквания, спрямо първоначално заявената от мен позиция да бъда независим.

Благодаря на всички!

Виж също...

Loading...