С отслужване на Света литургия в брезнишкия храм “Свети Георги Победоносец” беше поставено началото на новата църковна година

Новата църковна година в община Брезник започна с отслужване на Света литургия в храм “Свети Георги Победоносец”, предаде репортер на Zapadno.com.

Литургията започна в 9 часа в брезнишкия храм и беше отслужена от отец Михаил. От днес вече се счита, че полската работа е приключила и се смята, че от сега нататък всички плодове за узрели и могат да се консумират. “Затова ние благодарим на Бога с тези благодеяния, с които ни обсипва. От друга страна измолваме от Бога помощта за предстоящата година, за да ни даде мир, здраве и да може да прекараме в благовещение и новата година.”, сподели отец Михаил след литургията, която отслужи.

Църковната беседа в неделя (3 септември) в храм “Свети Георги Победоносец” ще бъде по темата за детайлно обяснение на трите части от Светата литургия. Беседата започва след сутрешната литургия, която пък се отслужва от 9 часа.

По традиция неделна литургия ще се проведе и в храм “Свети Николай” в град Трън. Сутрешната литургия там започва също от 9 часа и се отслужва от отец Николай.

Снимка: Ваня Иванова

Виж също...

Loading...