Стотици туристи задръстиха ГКПП-Стрезимировци с автомобилите си на път за фестивала на сръбската скара в Лесковац

Стотици автомобили преминаха през днешния ден през Граничен контролно-пропускателен пункт – Стрезимировци посока Сърбия, съобщи читател на Zapadno.com от град Трън.

Навалицата от туристи е заради фестивала на сръбската скара Рощилиада, който се провежда в град Лесковац тези дни. Нашенци се възползват от почивния ден и слънчевото време, за да посетят ежегодното събитие в Сърбия. Трафикът през пункта е необичаен, но пък българските граничари успяват да работят с интензивни темпове, споделя читателят ни.

По време на дните на фестивала можете да се насладите на невероятната сръбска скара – увияч, плескавица, кебапчета, вешалица, печени прасенца, както и на бира, музика и добро настроение. Организира се и състезание за приготвяване на кебапчета, в което вземат участие едни от най-добрите готвачи наред със студенти в хранителната промишленост.

Друга причина за трафика е и завръщането на турските гастербайтери към Западна Европа. По това време на годината опашките на ГКПП-Калотина също са дълги. Ето това е и причината предвидливите гастербайтери да преминават през пункта до трънското село Стрезимировци.

Изпращайте читателски новини от Брезнишко и Трънско на електронната поща на сайта: info@zapadno.com

Виж също...

Loading...