И Община Трън ще се включи в кампанията на bTV Media Group с почистване на Ждрелото и пътя между селата Глоговица и Велиново

Община Трън ще участва в инициативата на bTV Media Group – “Да изчистим България заедно”. Това каза пред репортер на Zapadno.com ВриД кмет на Община Трън Цветислава Цветкова.

Кампанията ще стартира на 16 септември (събота) от 9:00 часа. Набелязаните локации за почистване в община Трън са районът на Ждрелото на река Ерма и в непосредствена близост до Републикански път 6301, свързващ селата Глоговица и Велиново. “Винаги сме се включвали и тази година ще се включим. По принцип се създава организация, подава се план, осигуряват се необходимите чували и ръкавици, така че и тази година ще бъде, както всяка.”, каза Цветислава Цветкова. Тя добави, че освен служители на Общината в инициативата се включват и местните дейности. В по-големите населени места в Трънско се включват и кметските наместници.

Мотото на кампанията тази година е: „Играем чисто. България е един отбор.” Самата инициатива ще има състезателен елемент през 2017, а този път Денят на голямото почистване, 16 септември, бележи не финала, а началото на „Да изчистим България заедно“. Всички 28 областни администрации и 265 общини се включват в кампанията традиционно всяка година. Над 1 350 500 доброволци от цялата страна, въоръжени с ръкавици и чували, са чистили България от началото на кампанията досега. Всяка година участниците в „Да изчистим България заедно” са сред най-активните доброволци на Балканския полуостров и сред първите в света. В рамките „Да изчистим България заедно” от 2012 година насам  са събрани 82 000 тона отпадъци и са премахнати над 7 300 сметища от лицето на България.

Виж също...

Loading...