Министърът на образованието и науката връчи специална награда на Савка Борисова – главен учител в брезнишката гимназия “Васил Левски”

Учителят Савка Борисова от средно училище “Васил Левски” в град Брезник беше наградена със специална награда на председателя на Синдиката на българските учители в Четвъртия международен конкурс за учители, предаде репортер на Zapadno.com.

Миналата седмица педагогът Савка Борисова е взела участие в Четвъртия международен конкурс за учители на тема “Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците” провел се в санаторно-оздравителният комплекс “Камчия”. Събитието се проведе за пета поредна година в партньорство с фондация “Устойчиво развитие за България” и Синдиката на българските учители. То е под патронажа на Министерството на образованието и науката. Във форума участваха около 220 учители и специалисти от цялата страна, работещи в сферата на извънкласната дейност от детските градини и училищата, от центровете за личностно развитие и приобщаващо образование, както и директори, експерти по образование, научни работници, преподаватели и студенти от педагогически факултети на висшите училища. Семинарът е продължил 6 дни, а организаторите са били изготвили много добра програма – сутрините са се обсъждали материали на учители, а следобед са се обсъждали теми свързани с образованието. Учители от столичното 144-то СУ “Народни будители” са организирали “Работилница за хора”, в която всеки е имал възможност да научи хороводни танци. Всяка вечер пък са били изнасяни различни концерти, като в края на семинара специално за учителите е пял Веселин Маринов.

Конкурсът е разделен на 4 категории и главно служи за обмяна на добри практики между учители. Категориите са разделени на “Подготвителна група за училище”, “Извънкласни дейности 1 – 12 клас”, “Извънучилищни дейности”, в която се представят Центрове за подкрепа на личностно развитие и последната категория “Искам думата”, която е за есе, а темата е била “Добротата в моя живот през тази година”. Призът, който Савка Борисова е получила е в категорията за извънкласни дейности от 1 до 12 клас. “Работите, които получават най-висок брой точки се допускат до публична защита, а тази година журито беше в състав: председател – доцент д-р Райна Захариева, като представител на Департамента за информация и усъвършенстване на учители – Величка Николова, Деница Тенева, доцент Емилия Лазарова Генчева и съвместно с представители на партниращите организации съгласувано обявяват наградите. Тези награди – за първо, второ и трето място са подсигурени от Министерство на образованието и науката освен това има категория “Специални награди”, които дават Министерство на образованието и науката, областният управител на София-град, Националния дворец на децата, Българския национален комитет към Световната организация за предучилищно образование”, Департамента за информация и усъвършенстване на учители към Софийския университет “Свети Климент Охридски”, Сдружение за учителска взаимопомощ, издателствата”Анубис”, “Булвест” и “Изкуства”, Секция на училищата с профилирано и разширено изучаване на музика към Европейската музикална асоциация, Асоциация на училищата с профилирано и разширено изучаване на хореография, 144-то СУ “Народни будители” – София – неговата директорка също беше в журито, Общински детски комплекс – Казанлък, специалната награда на председателя на фондация “Устойчиво развитие за България”, изпълнителен директор на СОК “Камчия”, специална награда на Синдиката на българските учители – това беше колективна награда и индивидуални награди. Имаше и грамота в утвърждаване на личния принос в международния конкурс и грамоти за участие.”, каза Савка Борисова. Учителят от Брезник участва за първи път в конкурса. Темата и “На екскурзия в София” и е спечелила наградата. “На министъра му казах, че догодина отивам за друга грамота, а той ми отговори, че с удоволствие ще ми даде.”, сподели още Савка Борисова.

На конкурсът са присъствали и двама учители от ОУ “Свети Иван Рилски” от град Перник, които са взели първо място заедно с учители от град Пазарджик. Наградените учители от Перник са Емилия Василева-Цветкова Цекина и Пенка Венева Иванова. Тяхната тема е “Училище с традиции в съхраняването, опазването и прокламирането на българщината”.

Виж също...

Loading...