Жители на Кошарево имат намерение да учредят пенсионерски клуб, който да помага за развиване на културната дейност в селото

Жители на брезнишкото село Кошарево имат намерение да учредят пенсионерски клуб. Това сподели пред Zapadno.com инициаторът на идеята и бивш кмет на селото Милка Боянова.

В края на миналата година самодейци от селото са организирали коледно-новогодишен концерт, на който са присъствали около 50 местни жители. Концертът е бил първият подобен от 10 години насам.

“Моята мечта е да се възобнови културната дейност на селото. Мисля, че ще се осъществи намерението да направим един пенсионерски клуб и чрез него да развиваме тази дейност. Регистрираме ли пенсионерския клуб ще тръгнат нещата и вече ще трябва да раздвижиме малко самодейността в Кошарево.”, сподели Милка Боянова.

Вероятно в края на тази година местните самодейци отново ще изненадат своите съселяни и гости на селото с коледно-новогодишен спектакъл.

До 1993 година всеки месец в Кошарево се е изнасяло представление на трупата от пернишкия театър “Боян Дановски”. Селото е имало и свои театрален състав, които е играл на сцените в съседните села.

Виж също...

Loading...