Лятното кино на град Брезник закрива сезона с прожекцията на българската комедия “Любимец 13”, която ще започне в 20 часа

Последна прожекция на лятното кино на град Брезник за този сезон ще се проведе утре вечер (8 септември). Прожекцията ще започне с 30 минути по-рано от традиционния начален час, тоест ще бъде в 20:00 часа. Организаторите са избрали сезонът да бъде закрит с българската комедия “Любимец 13”, научи Zapadno.com.

„Любимец 13“ е български игрален филм от 1958 година на режисьора Владимир Янчев, по негов сценарий в съавторство с Любен Попов. Оператор е Георги Георгиев. Музиката във филма е композирана от Петър Ступел. Художник на постановката е Неделчо Нанев. В главните роли участват: Апостол Карамитев, Гинка Станчева, Любомир Бобчевски, Елена Хранова, Пенчо Петров, Георги Карев и Петко Карлуковски.

Сюжетът на филма разказва за братята близнаци Радослав и Радосвет (и двете роли се играят от Апостол Карамитев) от Варна. Радослав играе в местен футболен отбор. На плажа се запознава с Елена (Гинка Станчева), красиво момиче от София, и се влюбва в нея. Радосвет е противоположност на брат си — заплашен от съд за неплатени дългове, той решава да се възползва от приликата с брат си и да заеме мястото му. Докато Радослав заминава за София, за да търси Елена, Радосвет се представя за футболиста Гълъбов и приема предложението за голяма заплата от ведомствения отбор на софийското предприятие ДП „Витоша“, чийто директор Строгов (Пенчо Петров) е голям футболен запалянко. Следват поредица от комични случки, докато служителите на ДП „Витоша“ Гого (Георги Карев) и Пеци (Петко Карлуковски) се опитват да попречат на Рашо Чуков (Енчо Тагаров) и Гочо Полянски (Георги Парцалев) да привлекат Гълъбов в своите отбори в Русе и Пловдив.

В София Елена среща Радосвет и, обидена от нахалното му държане, му удря шамар. След този инцидент Елена случайно среща и Радослав, който изяснява недоразумението. Двамата отиват на мача, на който Радосвет играе с номер 13. След комични положения, предизвикани от него, отборът му губи мача и всички разбират за подмяната. Радослав получава предложение да остане в София, но отказва.

Прожекцията се организира съвместно между Община Брезник и народно читалище „Просвещение-1870“. Входът е безплатен, а лятното кино е разположено в местността „Бърдото“, след края на града посока хотел-ресторант „Бърдото“.

Виж също...

Loading...