Чий е слоганът „Да за Трънско”? Активистите против мината заплашват политиците със съд?

Слоганът “Да за Трънско” е на път да се превърне в ябълка на раздора между активисти против мината и политици, видя Zapadno.com.

Както по-рано днес първо Zapadno.com информира Инициативен комитет “ДА ЗА ТРЪНСКО” издига независим кандидат за предстоящите частични избори за кмет на Община Трън в лицето на Станислава Алексиева – секретар и бивш кмет на Община Трън. Прочетете още по темата: Инициативен комитет „ДА ЗА ТРЪНСКО“ с председател Д. Банков издига независимия кандидат за кмет на Община Трън Станислава Алексиева

По-късно през деня сдружение “България за Трънско”, което открито беше срещу отварянето на мина в община Трън, излезе с публикация относно логото и слоганът им. Ето какво оповестиха от сдружението:

“Логото и слогънът “Да за Трънско”, изполвани по времето на кампанията за местния референдум в Трън притежават изключителни авторски права по Закона за авторско право. Тези права са изключителна собственост на сдружение “България за Трънско”. Използването на логото и слогънът ” Да за Трънско” върху политически и агитационни материали или за каквито и да е други цели от лица или организации подлежи на всички санкции, предвидени в Закона за авторско право и сродните му права!”, съобщиха от сдружение “България за Трънско” на сайта си.

“Отдавна е известно, че работещите против мината са се изпокарали и всеки лагер работи поотделно. Това всеки ще го потвърди, но едва ли ще застане с името си да го каже.”, сподели източник пожелал анонимност.

Какво и как ще се случва тепърва предстои да научим. Едно е ясно – в политиката няма приятели.

Виж също...

Loading...