Проектът за възстановяване на арката на Пети конен полк в Брезник е одобрен по настояване на областния управител Ирена Соколова

По настояване на областния управител Ирена Соколова, правителството одобри допълнителни трансфери в размер на 22 000 лева по бюджетите на две общини в област Перник. Общините Брезник и Перник ще получат средствата, за да извършат ремонт, възстановяване, изграждане и довършване на военни паметници, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

„Средствата са предвидени в централния бюджет и са разпределени след постъпили искания от областната комисия „Военни паметници“ и от общините. Важно е да правим всичко по силите си, както да се грижим за настоящето си, така и да помним и пазим историческите си ценности“, поясни Соколова. Финансиране получават проекти, за които има готовност да бъдат реализирани в кратки срокове. Това са възстановяването на арката на входа на 5-и конен полк в град Брезник, довършване на военен паметник в село Драгичево и изграждане на паметник на генерал-майор Ваклин Церковски в квартал “Църква”, община Перник.

Виж също...

Loading...