Инициативен комитет „ДА, ЗА ТРЪНСКО”, представляван от Десислав Банков подаде сигнал в Общинска избирателна комисия-Трън за допусната техническа грешка

В петък от Инициативен комитет „ДА, ЗА ТРЪНСКО”, който е представляван от общинския съветник Десислав Банков е уведомил Общинска избирателна комисия-Трън за допусната техническа грешка в наименованието на Инициативния комитет. Това става ясно от решение публикувано на сайта на ОИК-Трън.

С решението е направена поправка в наименованието на Инициативен комитет „ДА, ЗА ТРЪНСКО”, в което е била изпусната запетая между “ДА” и “ЗА ТРЪНСКО” в друго решение на Общинска избирателна комисия-Трън от 7 септември 2017 година. Ето какво още пише в решението от ОИК:

На основание чл.87 ал.1 т.1 с 8 гласа „За” , „Против” няма Общинската избирателна комисия – Трън прие

РЕШЕНИЕ № 233-МИ

Общинска избирателна комисия Трън допуска поправка на техническа грешка в Решение №225-МИ/07.09.2017 г. на ОИК Трън, както следва:

  1. Името на Инициативен комитет „ДА ЗА ТРЪНСКО” да се чете „ДА, ЗА ТРЪНСКО”
  2. Наименованието на ИК за отпечатване в бюлетината „ИК ДА ЗА ТРЪНСКО” да се чете „ИК ДА, ЗА ТРЪНСКО”

Както първо Zapadno.com писа Инициативен комитет “ДА, ЗА ТРЪНСКО” издига независимият кандидат Станислава Алексиева за кандидат за кмет на Община Трън на предстоящите частични избори. Станислава Алексиева е секретар на Община Трън, а преди няколко години временно беше кмет на пограничната община.

В същия ден, когато стана ясно, че Инициативен комитет “ДА, ЗА ТРЪНСКО” подкрепя Станислава Алексиева в надпреварата за кметския пост, от сдружение “България за Трънско”, което открито беше срещу отварянето на мина в община Трън, излезе с публикация относно логото и слоганът им. Активистите оповестиха, че логото и слоганът “Да за Трънско” притежават изключителни авторски права по Закона за авторско право. Прочетете още по темата: Чий е слоганът „Да за Трънско”? Активистите против мината заплашват политиците със съд?

Виж също...

Loading...